sreda, 29. februar 2012

Stuff happens, but you can get through it.

I'm not good at expressing my feelings, so i keep everything bottled
inside.
 Half the tim, i want to tell someone what i am feeling,
 but i do not know even how to describe it..
So i stay quiet.

Včasih so jo ljudje, posebej tisti, ki so jo poznali zalotili, kako z praznim pogledom strmi v neznano. V nek namišljen kraj ali predmet, ki ga vidi samo ona. Včasih se je celo sama zalotila, da je to počela, se izgubila v poplavi misli, ki je izbruhnila v njeni glavi. Vendar vedno ko so jo zalotili in jo vprašali če je vredu, je samo prikimala in odplavala nazaj v svoj svet. Vsi so nasedli njeni mali igri laži, ki jo je poznala in znala tako dobro odigrati, da ji je včasih celo sama nasedla, pa vendar ji ona nikoli ni nasedla. Nikoli ji ni dovolila, da bi odplavala nazaj, ne glede na to kako zelo se je trudila ji nje nikoli ni uspelo preslepiti. Samo ona je poznala  tisti pogled v njenih očeh, pogled ki bi ga prepoznala vedno in povsod, pogled ki je povedal več kot tisoče besed.

Sovražila je, ko si ji ljudje z katerimi se je občasno zapletla v pogovor govorili, da jo razumejo. Enostavno ni razumela, kako jo lahko nekdo razume, če ona sama ne razume sebe. In želela si je, da bi nekdo spoznal da ni vredu, samo vedno ko se je to zgodilo, ko je nekdo poskušal imeti z njo iskren, odkrit pogovor, pogovor v katerem bi lahko izrazila vse svoje misli, dobra in slabe, pametne ali neumne ga je odrinila od sebe. In ponovno postavila okoli sebe zid, ki ga je uspelo predreti le nekaterim redkim izjemam.



I love you, i always will, but that doesn't mean i'm in love with you.

petek, 24. februar 2012

Stop trying. I'm happy without you.

"I kept trying to make it go away, but how do you kill a feeling."

Nikoli ni bila dobra v izražanju svojih čustev. Mama ji je vedno govorila, da je to še ena od stvari, ki ji je podedovala po očetu, poleg trme. Njena osebnost je bila težka in močna pa vendar na nek način krhka. Ljudje, ki so jo obdajali, tudi tisti, ki jih je poznala že od malih nog je nikoli niso ravno razumeli. Nikoli jim ni dovolila, da bi se ji dovolj približali. Njena največja slabost je bila, da je preveč razmišljala o stvareh, ki niso bile pomembne. Vedno je vsako najmanjšo stvar v svoji glavi premlela tisočkrat.

Včasih se ji je zdelo, kot da je v njej skritih več osebnosti. Osebnosti, ki so se pokazale in prišle na dan takrat ko je bila v družbi ljudi. Poznala je tri njihove plati. Tisto dobro, ki je bila včasih prisotna vedno in povsod, z njo je vedno videla le dobro v ljudeh, ki so jo obdajali. Tisto igralsko, ki se je vedno pretvarjala da je vredu, da bi z njo ne zavedajoč se zaščitila samo sebe. In za konec tisto, ki jo je sovražila. Tisto, ki ji je vedno znova zadala bolečine v prsih. Nekako niti ni vedela kako naj jo imenuje, vedela je samo, da jo je ubijala. Počasi jo je začela razjedati od znotraj, želela si je, da bi jo znala ustaviti, ji preprečiti da bi prišla na plan. A vse kar je lahko naredila, je bilo da jo je nemočna opazovala, kako se je počasi kot lev, ki zasleduje svoj plen plazila na površje. In samo vprašanje čase je bilo kdaj bo dosega svoj cilj in prišla na površje.


Sreča jo zadane kot vlak na progi. Drvi proti njej vendar se ne ustavi pač pa lahkotno brez kakršnih koli zvokov zapelje mini nje, naprej v neznano.

Po vsem kaj je sreča pravzaprav?

Nekateri pravijo da ljubezen, vendar ljubezen še nikoli ni prinesla sreče ali radosti. Mogoče za nekaj časa, za neko določeno obdobje, za nek določen čas, ki je omejen na vsakega posameznika. Ravno nasprotno, ljubezen je anksioznost, vojno polje. Neprestano spraševanje samih sebe, ali smo naredili pravo stvar, ko smo stvari naredili po svoje ne tako kot na naročajo pravila družbe niti ne tako kot si naša ljubljena osebe želi, da bi jih, pač pa nek svoj način, ki je vsem ostalim tuj in nepoznan. Prava ljubezen je sestavljena iz iluzije, ekstazije in agonije.

Sreča je nekaj popolno drugega, pa vendar na las podobnega ljubezni. Vsak od nas, vsak posameznik jo ima v sebi od rojstva, prav tako kot ljubezen. A prav tako je tudi sreča nekaj kar ni trajno, ostaja, spremlja nas na vsakem koraku neko določeno obdobje našega življenja a potem nas zapusti, izbere drugo pot kot mi in se po določenem času ponovno vrne.


Čevlje je pustila na terasi in se po stopnicah pognala proti ozki potki, obdani z visoko travo ki ni bila niti zelene niti prešnično rumene barve pač pa mešanica obeh, ki je vodila do obale. Ko je pod nogami začutila mivko se ji je na obraz, počasi z največjo eleganco prikradel širok nasmešek. Naredila je še nekaj počasnih, previdnih in nesigurnih koraku po vrčem pesku proti oceanu. Ko je stopala pomočila v vodo, ki je bila toplejša kot se je je spominjala je vedela, da nikoli več noče zapustiti tistega kraja. Kot majhen otrok, je čofotala po vodi, pustila vetru da ji je mršil lase in valovom, da so se zaganjali v njene noge. Preveč zatopljena v svoje početje, ni opazila velike postave brez majice v kopalnih hlačah, ki se ji je bližala izza hrbta. Njegove prisotnosti se je zavedala šele, ko se je tujec, ki ga je ona poznala tako dobro če ne celo bolje kot sebe, približal ter svoje roke položil na njene boke ter jo pritisnil na svoje prsi. V njegovem objemu se je obrnila ter se mu še močneje privila na prsi. Končno je bila tam kamor je spadala, doma.

nedelja, 5. februar 2012

Don't pretend to care.

Life doesn't hurt until you think about how much things have changed, who you've lost along the way and how much of it was your fault.

Ležala je na postelji in opazovala fotografije prilepljene na steno ob postelji. Spominjala se je vseh skupnih trenutkov, od vsega začetka do konca in se spraševala kje se je vse izgubilo, kje so naredile napako. Zdelo se ji je, kot bi bilo včeraj. Ko so vsako prosto minuto prebile skupaj. Neprespane noči in pogovori, ki so se vedno zavlekli pozno v noč.

Vedno je verjela v to, da bodo one za zmeraj. A je skozi življenje spoznavala, da stvari nikoli niso takšne kot si jih želimo mi. Ljudje se spremenimo, postanemo nekaj za kar smo vedno trdili, da nikoli nebo.

Izgubile so se nekje na poti in poti nazaj ni bilo. Ostalo pa je le vprašanje kolikšen del vsega je bila krivda vsake od njih.


She is not normal, she si fucked up. She is beyond fucked up.

Zanje čase so jo neprestano preganjale čudne sanje. Vsako noč, vedno znova in znova, z vedno drugačnim koncem, če lahko temu rečemo konec. Bila je neprespana, ko si pogledal v njene oči so bile videti utrujene, prazne, kot da bi njena duša zapustila telo. Strah jo je razjedal od znotraj, vsak najmanjši šum ji je pognal kri po žilah in njeno srce je začelo razbijati v divjem ritmu, ki mu ga je narekoval strah. Bilo jo se strah hoditi samo po ulicah na katerih je odraščala in še ko je bila v družbi prijateljev se ji je neprestani zdelo, da jo nekdo opazuje. Opreza za njo na vsakem koraku. Vsakič ko je dobila občutek, da jo nekdo gleda so ji telo spreleteli mravljinci, a ko se je obrnila za njo ni bilo nikogar, samo senca nje same.


Only a few peopel care. The rest are just curious.

Pogled odtujim od množice ljudi in se ponovno opomnim, da ponovno delam isto stvar za katero sem že neštetokrat rekla, da jo bom prenehala. Pogledam njo, mojo najboljšo prijateljico in ji v trenutku ko ujamem njene oči v svoje preberem misli, da počne isto kot jaz. Išče ga v množici ljudi, v množici za katero ve da ga v njen nebo pa še vseeno vztrajno sprehaja svoj pogled od enega do drugega in išče njega v vseh ljudeh katere opazi njen pogled.

Obožuje in občuduje jo. Njeno voljo, vztrajnost in moč. Zdi se ji kot, da je ona edina oseba na svetu kateri še vedno lahko zaupa vse vsako najmanjšo podrobnost, misel in čustvo. Pogovori z njo so tako preprosti, dopolnjujeta si stavke kot, da bi ena drugi brali misli. Ve da je ona edina oseba, ki je verjetno nikoli nebo razočarala. Vedno ji stoji ob strani naj ima prav ali ne, vedno je tam, ko jo potrebuje, ko potrebuje nekoga za iskren pogovor. Ona je njena starejša sestra, tista ki je nikoli nebo imela.