sreda, 27. junij 2012

Ste pisatelj svoje življenjske zgodbe in režiser svojega filma.

Don't you wish you could go back to when everything was simple?

Si, in verjetno nisem edina oseba, ki si želi nekaj podobnega. Zadnji teden se ponovno vsak dan spravim pisati blog a na koncu okno za novo objavo ostane prazno in moja glava polna misli, ki si jih tako močno želim izliti na kakršno koli obliko bele podlage. Mogoče mi bo danes uspelo in okno končno nebo ostalo prazno pač pa bo ponovno polno nesmisla, ki ga imam v svoji glavi. Mogoče mi nebo in bo okno ostalo napol popisano in shranjeno v osnutke čakajoče na nov naval misli.

Kot sem že zgoraj omenila si resnično želim, da bi lahko odplavala nekaj let nazaj, mogoče v 7. razred v katerem je sedaj moja sestra. Vem, da se bo nekaterim to zdelo nesmiselno, saj si ko smo mlajši nadvse želimo odrasti, vendar začenjam verjeti, da si ko postajamo starejši vedno bolj želimo nazaj v otroštvo. V brezskrbne dni, ko smo poleti razmišljali o morju in ko nikoli nismo vedeli kateri dan je dane, ne pa sedaj ko je moja edina skrb ali se mi bo do petka uspelo naučiti vse kar moram znati za določen predmet, ker mi med letom ni uspelo.

In zdi se mi, da vsi želijo biti prijazni z menoj, ponujajo mi pomoč, mi govorijo, da bom že naredila, še vedno sem. A ko me ni imam občutek, da me imajo vsi za najbolj neumno bitje na svetu, ker se nisem mogla naučiti za tisto ubogo 2.


Some wounds we carry with us everywhere and though the cuts are long gone, the pain still lingers.

Večina naših ran se zaceli in za seboj ne pusti ničesar drugega kot brazgotino, pa vendar so le te tiste, ki ostajajo zavedno. Nas neprestano spominjajo na padce in vzpone. So skrivni zemljevidi naše življenjske zgodbe. Spet druge nosimo okoli, še dolgo po tem ko je rana že zaceljena, ampak bolečina ostaja, nas spominja kako lahko se je ujeti v trenutku.

Nikoli nisem bila in nikoli nebom ljubiteljica bolečine, ne glede na to ali je bolečina psihična ali fizična. Pa vendar, bi če bi lahko izbirala izbrala fizično. V trenutku, ko pademo ali se urežemo z nožem, so naše misli da je to nekaj najhujšega kar se nam je zgodilo, vendar po nekaj dneh bolečina izgine, ostaja samo drobna praska, ki nas naredi človeške. Čustvena bolečina je hujša, kajti ona ostaja. Ne glede na to kako dolgo je rana že zaceljena, spomin na njo vedno znova obudi čustva in neprijetne občutke in ponovno imamo občutek, da je rada nova sveža.


But every once in a while, you meet someone who's irisdescent and nothing else can compare.

Nikoli nebo pozabila načina kako so se njegove oči lesketale tistega dne, kot se lesketajo drobne dežne kapljice, ki se ujamejo v drevesne lise, ko jih obsije jutranja zarja. Vonja njegove kože in njegovih oblačil, ki je bil tako čist, da je njena glava z vsakim vdihom postala lažja in da se ji je z vsakim izdihom zdelo, da njena kolena ne bodo zdržala niti sekunde več. In nikoli nebo pozabila načina z katerim jo je pogledal, kot da bi videl naravnost v njene misli. Njegove oči so preiskovale njene kot, da bi v njih iskale še tisti droben košček njene duše, ki ji je še ostal. Zdelo se ji je, da je lahko samo z pogledom razbral, da v resnici ni bila tako zelo zakomplicirana kot se je vsem zdela. In zven njegovega glasu ko ji je rekle da je drugačna, bo za vedno ostal v njenem spominu, jo neprestano opominjal, da je bil to trenutek, ko si je ponovno dovolila čutiti.


The story is only words living inside person's head.

Smejali sta se in smejali, ločeno in skupaj, na glasi in potiho. Določeno jima je bilo, da sta ignorirali vse kar se jima je zdelo potrebno ignorirati, da sta lahko zgradile nov svet iz ničesar če nič v njunem svetu ni bilo možno rešitve. Tisto je bil najboljši dan v njunem življenju, dan med katerim sta živeli svoje življenje, brez da bi mislili na le-tega.

Samo opazovali sva zvezde in se spotikali ob stranske poti. Okušali sta besede in hodil z prekrižanimi prsti na rokah. Želeli sta si hoditi po črkah in jih z dotiki sestavljati v besede brez pomena. Ponoči sta ležali na travi in ena drugi pripovedovali zgodbe o tem, kako nebo spreminja svojo barvo. Sedeli sta in čakali na stvari, da bi se zgodile.

ponedeljek, 4. junij 2012

I'll do things you'll never forget.

Blog bo drugačen, kot običajno. Ker sem včeraj praznovala svoj 18. rojstni dan in mi je teta napisala najlepšo voščilnico sem se odločila, da jo prepišem.

Draga Anja!
Dovoli, da ti pri tvojih 18.-ih letih solim pamet in sprejmi nekaj mojih napotkov za življenje:
- v življenju glej z srcem
- najdi ljubezen v vsem in vsakomur
- poišči moč v sebi in črpaj moč za življenje iz te moči
- zajemaj življenje z veliko žlico
- ne zadovolji se z povprečjem
- živi svoje sanje in sledi svojim ciljem
- ne primerjaj se z drugimi
- si enkratna in edinstvena
- zaslužiš si najboljše v življenju
- padci v življenju te utrdijo in naredijo močnejšo
- razmišljaj samo pozitivno
- skrbi za svoje telo in dobro počutje
- druži se z ljudmi, ki te osrečujejo
- bodi mačka, ob kateri moškim zastane dih
- imej rada svojo družino... tudi sestrico Hano... razume?
- alkohol in cigareti so OUT!!!

P.S.
- uspešno opravi vozniški izpit in srečno na cesti
- uživaj mladost in vedi, da modrost pride z izkušnjami in leti
- v življenju delamo napake in se iz njih učimo... no pa vseeno... naj bo v tvojem življenju čimmanj napak.

Zraven pa sem dobila najboljše možno darilo knjigo Moč.


Fill your heart with what's important and be done with all the rest.

Prekotalila se je čez posteljo, polovico svojega obraza zakopala v vzglavnik in se narahlo nasmehnila. Opazovala je njegov še vedno v sanje potopljen obraz in ob prizoru, ki mu je bila priča ji je zastal dih. Skozi odprto okno je v sobo prodiralo jutranjo sonce in metalo drobne žarke najsvetlejše svetlobe na njegov obraz. Rahel nasmeh se mu je prikradel na obraz in oči ki so bile trenutek nazaj še zaprte so sedaj zrle v njo. Mešanica modre in zelene pomešana z jutranjo svetlobo. Prevrnil je svoje telo na bok in jo poljubil na čelo za dobro jutro. V tistem trenutku je spoznala, da je življenje veliko več kot samo neprestan boj za preživetje. Spoznala je da je življenje film v katerem je ona sama glavna igralka, režiserka in snemalec. Lahko je bila karkoli si je želela biti, sama si je sestavljala svojo zgodbo in shranila trenutek, ki jih je želela shraniti.

nedelja, 3. junij 2012

I'm the hero of tihs story.

And she dropped her fake smile as a tear fall down her cheek.

Rahla omotičnost in begajoče misli. Nasmeh, ki se je izgubil nekje na poti in toplina odeje v katero je bila  zavita. Čeprav je bilo zime konec že davno tega ona še vedno ni imela občutka, da se bo poletje vsak trenutek začelo. Poletno vreme in nevihte so prehitevale mesece, vendar se ni pritoževala, rada je imela takšno vreme. Muhasto kot je bila ona sama, ta trenutek sončno in že naslednjih nekaj minut deževno. Noči, ki so bile skoraj tako tople kot dnevi in opazovanje zvezd z njene okenske police. Leto je bilo okoli in vse kar je od njega ostalo si bili spomini. Gora spominov, ki so bili dobri in slabi. Ko je pogledala nazaj se ji je zdelo, da je bila pred letom dni popolnoma druga oseba. Vendar se je v življenju že naučila, da se z časom vse spreminja. Ljudje pridejo, pustijo rane in spomine, ter nato odidejo. Sanje se iz dneva v dan spreminjajo in čustva zbledijo. Vse kar nam na koncu ostane so spomini.


You know i'm only gonna break your heart right?

Bilo jo je strah, se ponovno nekomu odpreti, mu dati svoje srce. Vendar z njim je bilo drugače, želela si ga je, želela je da bi poznal vsak košček njene duše in imel vsak košček njenega srca. Vendar je nekje globoko v sebi vedela, da mu bo na koncu zlomila srce. Vedela je, da ga nebo spustila dovolj blizu, da bi jo prizadel. Ko ji je rekel, da jo ima rad sta njeno srce in glava po nastavili obrambni sistem, za katerega je mislila, da je izginil, da se ga je znebila že dolgo tega. Vendar ostajalo je upanje, upanje ki je raslo v njen in za katerega je vedela, da bo če se nebo uresničilo bolelo bolj kot zlomljeno srce. Upanje, da je on drugačen, da bo on tisti, ki bo zrušil njen zid njen obrambni sistem.